Vild med Arktisk Eventyr

Her kan du læse det fulde dagsprogram for Vild med Arktisk Eventyr. Vi håber, at det giver dig lyst til at tage med på en oplevelsesrig rejse til Lapland sammen med os. Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du har spørgsmål til turen.
24.900,00 kr.
*
*
*

Torsdag

Vi flyver fra Kastrup om morgenen via Stockholm til Luleå. Her fra vil en minibus hente os, og vi kører mod Polarcirkelen. Vi ankommer sidst på eftermiddagen, hvor vi kan forvente at temperaturen kan svinge mellem alt fra frysepunktet til 35 graders frost.

Vores Samiske guide møder os der til den 'ægte polardåb', inden vi kører til vores hytte, som vi har til rådighed frem til hjemrejse om søndagen. Vi indkvarteres i 4-mandshytter med mulighed for at tilkøbe at bo i 2-mandshytter.

Om aftenen spiser en autentisk samisk middag. Middagen bliver tilberedt og spist i en gammel samisk lavvu, som er et telt, og de samiske rensdyrnomaders oprindelige boform.

Det er samiske kvinder der tilbereder maden, og imens de sidder ved bålet og tryller fortæller de om de samiske tradtioner og skikke - og serverer så maden for os, mens vi sidder på rensdyrskind og nyder aftenen.

Fredag

Tidligt denne morgen introduceres vi til kørsel på snescootere, og nu kan vores arktiske safari for alvor begynde. Vi er 2 på hver snescooter, med mulighed for at tilkøbe at hver enkelt har hver deres scooter. Det kræver almindeligt dansk kørekort at køre en snescooter.

Vi kører nord på gennem 'Tallskogen' på scootere og nyder sneen og landskabet - og roen når vi holder pauser. Undervejs tilbereder vi vores frokost over bål og kører derefter videre til endestation Laxholmen – en tur på ca. 80 km.

På Laxholmen slår vi lejr for natten, sætter vores samiske Tipi med brændeovn op, laver aftensmaden og nyder polaraftenen inden vi lægger os til ro i varme soveposer.

Lørdag

Vi står op og nedbryder lejren, for herefter at køre mod særlige lokale fiskesteder, hvor vi vil forsøge at fange vores frokost. Når denne er vel tilberedt og spist, kører vi atter mod Jokkmokk, hvor vi kan se frem til en hundeslædetur rundt i terrænet. Her vil vi virkelig opleve en kontrast til den høje fart og larmen fra snescooteren.

Om aftenen spiser vi middag på hotel Jokkmokk, inden vi går til ro i vores hytter i Camp JokkMokk.

Søndag

Denne dag besøger vi det smukke samer-museum i Jokkmokk og får et indtryk af en stolt kultur gennem tiderne. Museet er fantastisk flot og fortæller på fornem vis om et stolt folk med stolte traditioner.

Senere på dagen kører vi atter mod lufthavnen, og det er tid til at tage afsked med det eventyrlige Lapland. Vi flyver tilbage til Danmark efter nogle vidunderlige dage sammen i vildmarken. 

Attribut navnAttribut værdi
Afholdes næste gangMarts 2022
TurlederDansk turleder
Depositum (Betales ved tilmelding)kr. 8500,-
Inkluderet i turen
Hel pension inkluderetJa
Aktiviteter jf. programJa
Flybiletter Danmark - LuleåJa
RejseforsikringNej
AfbestillingsforsikringNej